A csőtörés jelei

Életünk során minimum egyszer találkozunk a csőtörés problémájával. Ám, mint minden probléma, a csőtörés is egy hosszabb eseményláncolat végkifejletét prezentálja. Ahhoz, hogy ne találkozzunk a problémával, fel kell ismernünk a csőtörés különböző jeleit, figyelmeztetéseit.

 

Lássuk, milyen jelekre kell figyelni!

Először is, az esetek többségében megfigyelhető, hogy a ház vizes blokkjában vagy épp a pincében áll a víz. Persze, ez nagyobb mennyiségű vizet jelent, és persze ez egyértelmű jel. A zuhanyzás közben kilocsolt víz, nem egyenértékű ezzel a mennyiségű vízzel!

Hallhatunk egy bizonyos halk, mégis könnyen felismerhető sziszegő, surrogó hangot a csőben, akkor is, amikor minden csap el van zárva.

Előfordulhat, ha éppen egy idősebb házban lakunk, hogy a mennyezet (vakolat) elkezd leválni. Ez lehet amiatt is, mert régi a ház (és elkorrodálódott a vízcső) vagy lehet azért is, mert felújításkor megsérült egy ott futó cső. A vizes fal pedig egyenes utat ad a penésznek, ami pedig masszívan egészségkárosító hatásáról ismert. A penészen kívül a vizes fal nagyon veszélyes lehet, mert meggyengítheti a házfal szerkezetét, ami meggyengítheti a gerendaszerkezetét, amitől a tető meg is rogyhat. Ez pedig akár a tető összedőléséhez vezethet, ami több milliós károkat is okozhat.

Megeshet olyan is, hogy áramlik felfelé a csatornaszag, és beborítja a vizes blokkot, rosszabb esetben az egész házat is. Ilyenkor arra gondol az ember, hogy a lefolyóból, abból a csőből áramlik fel a csatornaszag. Ebben részben igazunk is van, de olykor-olykor előfordulhat, hogy kezdődő csőtöréssel van dolgunk.

Mindannyian ismerjük az alacsony víznyomást, és az azzal járó bosszankodást. Először érdemes a csapot megvizsgálni, és ha ott nem találunk hibát, akkor sajnos elképzelhető, hogy valahol, valamelyik csőben vízszivárgás lépett fel.

A felpúposodott parketta is lehet egy árulkodó jel lehet a csőtörésre, hiszen ez azt jelezheti, hogy valahonnan vizet kapott a fa, mégpedig nem keveset.

Az egyik legnehezebben észrevehető csőtöréssel a kertben találkozhatunk. Jelként a fel nem száradó víz, és az állandó sár jelenléte a meghatározó. Gyakran az udvari/kerti csőtörés egyik folyománya, hogy megsüllyed a környezetében lévő beton vagy járda. Ez azt is jelenti, hogy már rengeteg víz elfolyt észrevétlenül.

Az őszi-téli időszakban ugyanúgy előfordulhat csőtörés, illetve vízszivárgás, mint bármelyik évszakban, sőt, télen a csőelfagyás fokozott veszélyeket rejt, aminek következményei a tavaszi olvadáskor lesznek majd szembetűnőek: olvadáskor kezd el szivárogni, majd akár spriccelni is a víz.

A megnövekedett vízszámla lehet talán a legárulkodóbb jel a fentiekhez képest. Ha csőtörésre gyanakszunk, zárjunk el minden csapot, és minden olyan eszközt, ami vizet használ a házban. Ezután érdemes ránézni a vízórára. Ha mindezek után még mindig úgy pörög, mint egy vidámparki körhinta, akkor szinte 100 százalék, hogy csőtöréssel van dolgunk.

A legnagyobb gond mégis az, hogy sajnos semmilyen módon nem tudjuk házilag megkeresni, illetve száz százalékban megszüntetni a csőtörést, így külső segítségre van szükségünk.

De van mód arra, hogy elkerüljük a csőtörést és az azzal járó bosszankodást?

Persze, hogy van!

A Csőtörés STOP munkatársai megalkották a legjobb csőtörés érzékelő és vízszivárgás jelző készüléket!

A Csőtörés STOP készüléke teljesen tükrözi a 21. századi elvárásokat. Telefonon, azon belül is SIM kártyán keresztül küldi az adatokat a szervernek a lehetséges csőtörésről, vízszivárgásról, illetve a víztöbblet használatról. De az igazi forradalmi áttörést a készülék azon része rejti, ami el tudja tárolni a tulajdonos telefonszámát. Így a tulajdonos egy telefonhívást fog kapni arról, hogy a telkén/ingatlanán csőtörés vagy épp vízszivárgás van.

Miután a készülék jelzett a csőtörés problémájáról, nem kell mást tenni, mint a Csőtörés STOP telefonszámát tárcsázni, és a szakképzett kollégák elmondják a lehetséges teendőket.

A készülék akkor is működésben van, amikor a tulajdonos nem tartózkodik otthon, így ha például valaki a nyaralását tölti, akkor is teljes biztonságban tudhatja házát, köszönhetően a Csőtörés STOP készülékének!

Ne habozz, rendeld meg még ma a Csőtörés STOP készülékét, aminek köszönhetően akár több százezer forintot is megspórolhatsz!

Rendelje meg még ma!

A Csötörés Stop készülék bevezető ára 110 000 Ft helyett, 89 900 Ft. (Impulzus jeladós vízorát nem tartalmazza).

 

Rendelhető az ország egész területén!

Szeretne többet tudni a Csőtörés Stop készülékről?