Csőtörés és szivárgás műszeres bemérés

Csőtörésre gyanakszik vagy vízfolyást érzékel otthonában? Forduljon hozzánk bizalommal! Hívjon minket a hét minden napján a +36 30 497 3137-as telefonszámon!

A csőtörések, repedések, szivárgások helyének pontos meghatározásával sok fölösleges rombolástól, bontástól és felesleges pénzkidobástól megkímélhetjük magunkat. A legmodernebb technikával, a vezeték és a felszín távolságától függően, pár deciméteres pontossággal körülhatárolható a hibaforrás, a csőtörés helye.

Műszeres csőtörésbemérés elektroakusztikus készülékkel

Az Elektroakusztikus készülékkel történő csőtörés bemérés alkalmával a csőtörésnél kiáramló folyadék vagy gáz hangjának segítségével határozzuk meg a csőtörés pontos helyét. A talajmikrofonok által érzékelt zajból a készülékbe épített modern digitális szűrőtechnikákkal eltávolítható a környezet torzító hatása és deciméteres pontossággal bemérhető a repedés (csőtörés) helye.

csőtörés bemérés - elektroakusztikus műszer

 

Csőtörés bemérés jelzőgáz alkalmazásával

Nehezen felderíthető, vékony hajszálrepedések kimutatására is alkalmas technológia.

A sérült vezetékszakaszt, a környezetre ártalmatlan, de a mérőműszer számára érzékelhető gázzal töltjük fel.
A csőtörés, repedés helyét a csőtörésnél szivárgó jelzőgáz segítségével azonosítja a műszer.

Jelzőgázos módszerrel főleg zárt vezetékrendszerekben, pl. padlófűtés, tudjuk a szivárgás pontos helyét meghatározni.

csőtorésbemérés jelzőgázas eszköze

 

Hőkamerás vizsgálat, nyomvonal meghatározás, csőtörés bemérés hőkamerával

A hőkamerás vizsgálatot padlófűtés vagy meleg vizes csővezetékeken keletkezett repedések, törések csőtörésbemérése esetén használjuk. A hőkép, amelyet a kamera érzékel, megmutat minden hőmérsékleti különbséget szinte bármilyen felületen. Amikor a hőképen eltérő színű és telítettségű felületeket látunk, tudni fogjuk, hol keressük a csőtörést, az honnan indul és hol fejeződik be.

A hőkamerás képek alapján gyorsan és pontosan behatároljuk a csőtörés helyét és elhárítjuk a bajt,  a falak azon részeinek megőrzésével, amelyeket a csőtörés nem érint, ezzel is pénzt spórolva Önnek.

Ugyanilyen könnyen megtaláljuk a padlófűtés pontos rajzolatát vagy a fűtéscsövet a falban, ha fúrni, bontani akar.

csőtörés bemérés hőkamerával

Szolgáltatási körzet

Veszprém – Fejér – Somogy – Zala – Vas és Győr-Moson-Sopron megye.

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan ismerhető fel a szivárgás és csőtörés?

Csőtörésre, szivárgásra utaló jelek:

 • A csövekben akkor is hallatszik vízáramlás jellegzetes sziszegő, surrogó hangja, amikor minden csap el van zárva.
 • Ázik a fal.
 • Indokolatlanul megugrott vízfogyasztás.
 • Állandó sár a kertben.
 • Megsüllyedt járda.
 • Nedvesség a szőnyegek alatt.
Mi a teendő csőtörés észlelésekor?

Fontos!! Áramütés megelőzése okán kapcsolja le azt az elektromos hálózatot, ami a csőtörés miatt kiömlő vízzel kapcsolatba kerülhet.

Ha lehetséges, igyekezzen elzárni központilag a vizet. (a vízóránál található elzáró szeleppel)

Értesítsen minket az alábbi éjjel nappal hívató telefonszámunkon: +36 30 497 3137

Csőtörés bemérés egész Dunántúlon: 

Csőtörés bemérés Győr megye, csőtörésbemérés Zala megye, műszeres csőtörés bemérés Vas megye, csőtörés bemérés műszerrel Fejér megye, csőtörésbemérés Veszprém megye, csőtörés bemérés Somogy megye, csőtörés műszeres bemérés Tolna megye, csőtörésbemérés Komárom megye, műszeres csőtörésbemérés Pest megye,

Milyen típusú csőtörések léteznek?

Az épületekben a nyomás alatt lévő vízvezetékekben, vagy a használt vizet levezető lefolyó vezetékekben, illetve a távfűtés, vagy központi fűtés vezetékeiben keletkezhet csőtörés. A fűtéscsövek általában falon kívül futnak, ezeknél a csőtörés helyének körbehatárolása egyszerű feladat, kivéve a padlófűtés csövei, itt mindenképpen célszerű műszeres csőtörésbemérést alkalmazni. Ha falban futó vezeték szivárog és már nedvesedik a fal, akkor annak az eldöntése, hogy vízvezeték vagy a lefolyóvezeték szenvedett-e csőtörést egy egyszerű kísérlettel eldönthető: miután körberajzoltuk a keletkezett foltot egy kis ideig nem használjuk a  vizet, hogy ne keletkezzen elfolyó víz. Ha a folt növekszik, akkor biztosan a vízvezetékben keletkezett csőtörés.

Csőtörés vagy szivárgás van. Mi a következő lépés?

Ahhoz, hogy a nedvesedés, folyás okát pontosan meg tudjuk határozni, illetve ezután precíz, a munka mennyiségének megfelelő árajánlatot tudjunk adni, minden munkálatot hiba megállapítással kezdünk. A hiba megállapítás során, ha lehetséges megállapítjuk a csőtörés pontos helyét, így minimalizáljuk az esetleges bontás mennyiségét. A csőtörés lokalizálásához többféle fémkereső illetve akusztikus csőtörés kereső műszert alkalmazunk. A vízvezetékcsöveknek szinte millió fajtája létezik, ezért szoktuk alapanyag, majd átmérő alapján csoportosítani őket.

Milyen szolgáltatásokat biztosítanak?

Csőtöréssel és szivárgással kapcsolatos szolgáltatásaink:

 • Csőtörések, szivárgások pontos helyének behatárolása
 • Vezetékek nyomvonalazása
 • Feltárás, javítás, teljeskörű helyreállítással
 • Csőtörés bemérése jelzőgázos technológiával
 • Padlófűtés vagy radiátoros fűtés szivárgásának pontos bemérése

Szeretne többet tudni a Csőtörés Stop készülékről?