Csőtörés és vízkár-mennyit fizet a biztosító?

A csőtörés jelentős anyagi teher lehet egy család vagy háztartás számára, még abban az esetben is, ha van biztosítás a lakásra vagy a házra. Gondoljunk csak bele, ha egy alig észrevehető helyen lassanként szivárog a víz, az nem is tűnik fel azonnal. A fal beázásából, a levegő párásodásából gondolhatjuk, hogy valami nincs rendben. Igen ám, de addigra már tönkrement a cső, a fal festése, esetleg a bútorok, de a fürdőszobában a csempe is.

A bajt jobb mindig megelőzni. Ez a csőtörés esetén is így van. Cégünk kifejlesztette a Csőtörés STOP rendszert, amely még a nagyobb probléma kialakulása előtt jelez. Készülékünk használatával el tudjuk kerülni a felesleges bosszúságokat, amiket egy vízvezeték elrepedése okoz, megkímélhetjük magunkat akár több százezer forintos költségtől is. A rendszer folyamatosan figyeli a vízfogyasztást, és amennyiben problémát talál, azonnal jelez. Egyszerű a használata és segítségével biztonságban tudható az ingatlan és a vízvezeték, így megelőzhetek a jelentős vízkárok.

 

De mit tegyünk, ha pechünkre nem használtuk a Csőtörés STOP-ot, és bekövetkezett az, amit senki sem szeretne átélni?

Eltört vagy elrepedt egy vezeték, folyik a víz, átáztak a falak, csöpög a csap.

  • Legfontosabb először is, hogy megszüntessük a víz további folyását, szivárgását, magyarul el kell zárnunk a főcsapot. Ha ez megvolt, hívhatjuk a vízvezeték-szerelőt, hogy javítsa ki a hibát.
  • Figyeljünk rá, hogy a kibontott, rossz csövet, idomot őrizzük meg, ez a biztosítónak fontos lesz. Illetve a javításokról szóló számlákat is mindenképp tegyük el!
  • Készítsünk fényképeket a helyszínről, a folyamatról, mivel ezeket szükség esetén be kell tudnunk mutatni.
  • Amennyiben kész a javítás, már csak a kárszakértőt kell megvárnunk, hogy felmérje a csőtörés okozta anyagi veszteségünket. De vigyázat! A biztosítók szabályzata szerint csak a kárenyhítés fokáig lehet a helyszínt megváltoztatni, magyarul, ha elázott az egész fürdőszoba, nem újíttathatjuk fel teljesen, amíg nem mérték fel a keletkezett kárt, csak a közvetlen vészt háríthatjuk el. A bejelentésre két napunk van, és a szabály úgy szól, hogy a biztosítónak öt napon belül ki kell küldeni a szakértőjét a helyszínre.

A legtöbb vízkár télen és főleg nyáron történik, ekkor lehetséges, hogy a biztosító embere nem fog kiérni a megadott határidőn belül. A technika fejlődése és egy esetleges járványhelyzet szülte szükség egy új gyakorlatot kezd kialakítani. Nem szükséges, hogy a kárfelmérő a helyszínre érkezzen személyesen, hanem a megfelelő technikai eszközök segítségével az online kárfelmérés is kezd terjedni. Ezáltal sokkal gyorsabb is az eljárás, és hamarabb juthatunk a pénzünkhöz.

 

Vegyük most sorra azokat az eseteket, amikor nem fizet a biztosító semmi esetben sem!

  • Ha hibás a cső vagy elem, azt a legtöbb cég nem téríti vissza.
  • Ugyanez vonatkozik az elfolyt vízre is, annak értékét sem kapjuk meg általában, maximum 50000 forintot fizet a biztosító.
  • Ereszcsatorna sérülésnél a vakolaton esett hibák javításának költségét sem térítik meg.

 

Mi az, amire jogosan igényt tarthatunk, ha a lakásbiztosításunk fedezi a vízkárokat?

A biztosítók általában megtérítik a vezetékrendszer törése, repedése miatt keletkezett károkat. Visszafizetik a sérült szakasz cseréjének költségét is, és az ehhez szükséges bontási munkálatok díját is. Érdekesség, hogy sok biztosító fizet, ha egy sérült akvárium miatt ömlik ki a víz, és ez okoz károkat. Viszont a benne lévő halak és berendezések árát sajnos nem kaphatjuk ekkor sem vissza.

Sokan nem gondolnák, de a csőtörés szinte a leggyakoribb esemény a lakáskárok között. Az egyik nagy biztosítótársaság adatai szerint egy évben átlagosan 50 000 ilyen jellegű bejelentés érkezik. A biztosító által kifizetett összeg pedig egy esetre nézve átlag 50000-60000 forint, a valódi kár viszont ennél mindig jóval nagyobb, általában több százezer forintra tehető.

Nemcsak az egészségünk védelménél, hanem a vízvezetékek esetében is fontos a megelőzés. A mai világban egy kis készülék segítségével már idejében észlelhetjük az esetlegesen előforduló apró sérüléseket, így elkerülhetünk számos olyan kellemetlen percet, ami felforgatja a lakásunkat és megnehezíti az életünket.

Vásárolj Csőtörés STOP készüléket, és védve lehetsz a csőtörésből eredő károk ellen.

Rendelje meg még ma!

A Csötörés Stop készülék bevezető ára 110 000 Ft helyett, 89 900 Ft. (Impulzus jeladós vízorát nem tartalmazza).

 

Rendelhető az ország egész területén!

Szeretne többet tudni a Csőtörés Stop készülékről?