Fürdőszoba felújítás

Egy teljes körű fürdőszoba felújítás a vizesblokkot is érinti, ezért ilyenkor a legnagyobb félelmünk a falbontás. Panel fürdőszoba felújítás esetén kevesebb a variálási lehetőség, hiszen a vízvezeték helye fix, de itt is akadhatnak olyan egyedi igények, mint például egy kád zuhanykabinra cserélése. Egy komplett fürdőszoba felújítás ára a vízszerelést is magába foglalja.

Otthonunk kialakításának két olyan gócpontja van, ami a legnagyobb fejtörést okozza: a tűz és a víz bevitele a házba. A tűz az otthon melegét és a fűtést jelenti, vízre, vizesblokkra pedig a konyhában és a fürdőszobában, illetve a WC-ben és a mosókonyhában van szükségünk. Ezek a helyiségek ma már a háztartások többségében ki vannak alakítva és a jól bevált módszerekkel építik meg őket. Mégis előfordulhat, hogy szükségessé válik egy-egy átalakítás vagy felújítás még akár a társasházakban, panelházakban is, ahol a fürdőszobák egységesek.

A mai modern fürdőszobák több ezer éven át fejlődtek és alakultak át olyanná, amilyenek. Nagyon régen a fürdőszoba a közeli tó, vagy folyó volt, később lavórban mosakodtunk. Ezután jöttek a dézsák és a kádak, míg ma víztakarékos zuhanyzóban tusolunk, ruháinkat pedig az okosmosógép mossa. Az átalakulás állandó.

Fürdőszoba felújítás

Otthonunk fürdésre alkalmas környezetét és helyiségeit addig-addig alakítgattuk, míg végül a folyókból, vagy fúrt kútból eljuttattuk a vizet a háztartásainkba. Persze a fejlődés itt sem ért véget, hiszen a magunkévá tett kényelmet saját ízlésünknek megfelelően a mai napig csinosítgatjuk. Porcelán mosdók, szebbnél szebb burkolólapok, színes csempék és üvegtéglák… A kínálat meg sem állt az óriási márvány fürdőszoba pultig, a gigantikus méretű, izzókkal kombinált tükrökig, az akril masszázskádig és még sorolhatnánk.

Az életterünket valójában állandóan csinosítgatjuk, és ezen belül időről-időre a fürdőszobánkat is fel-fel újítjuk, aminek számos oka lehet. Költözést követően előfordulhat, hogy túl sötét a burkolat, vagy saját ízlésünkre szeretnénk változtatni a csempét, esetleg a fürdőkádat. De az esztétikai megújulás és a korszerűsítés mellett a meghibásodásokról is szót kell ejteni!

Egy duguláselhárítás vagy csőtörés is okot adhat arra, hogy a fürdőhelyiség felújítása szükségessé váljon, hiszen csőtöréskor a legszélsőségesebb helyzetben sajnos akár fal, vagy padló bontásra is sor kerülhet. Ilyenkor bosszankodás helyett célszerű komplett fürdőszoba felújítás részeként tekinteni az elvégzendő munkára, így, ha már úgyis bontani kell, egyszerre intézhetjük el a kellemeset a hasznossal.

Komplett fürdőszoba felújítás ára

A komplett fürdőszoba felújítás ára az Ön igényeitől függően változó. Olyan különböző szolgáltatásokat foglal magába, mint a zuhanykabin, vagy kád cseréje, a vízmelegítéshez szükséges víz-, gáz- és villanyszerelés, valamint a padló és falburkolás, vízszigetelés, bontáskor sitt-szállítás.

Az ár nagyban függ az építőanyagoktól, a berendezés egyediségétől. Az épített zuhanyzók és mosdók például drágábbak, mint a készen vett zuhanykabin, vagy masszázskád beépítése, illetve cseréje. A költségeket tovább emeli, ha olyan változtatásról beszélünk, ami a lefolyókat, vízvezetékeket, és a víz melegítésére használt berendezéseket is érinti.

Meghibásodás esetén a duguláselhárítás és a vízvezetékszerelés költségeivel is számolnunk kell.

Panel fürdőszoba felújítás

A fürdőszoba az a helyiség, ahol az ember a számára kedves események előtt szépítkezik. Ez a pici helyiség a hófehér falburkolatával, a csillogó csapokkal és a megvilágított tükrökkel olyan akár egy apró ékszerdoboz. Legalábbis akkor, ha jól van megtervezve.

A lakótelepek panellakásaiban annak idején nagyon kicsi fürdőszobát építettek. Ennek ellenére megfelelő tervezéssel ezekből a pici helyiségekből is ki lehet hozni a maximumot! Első berendezéskor jó előre át kell gondolni, hogy mi hová kerüljön, mert ezekbe a kis fürdőszobákban később semmi sem mozdítható, csak bontással.

Panel fürdőszoba felújítás részeként látványos változást jelenthet egy burkolat csere, hiszen még egy icipici fürdőszoba is otthonunknak az a része, ami újra és újra a szépségre és a tisztaságra emlékeztet. A fehér nemcsak a tisztaság érzését kelti bennünk, de világosítja a teret is. Míg a világos színű burkolatok világosítják, addig a nagy tükrök tágítják a teret.

A lakótelep fürdőszobái egységesek, ezért a panel fürdőszoba felújítás kötöttebb és a munkavégzés is rutinszerűbb, az árak pedig kalkulálhatóbbak. Az egyedi elképzeléseknek azonban korlátokat szabhat ez az egységesség, ezért a panelekben amennyi könnyebbség van felújításkor, annyi nehézség is.

Teljeskörű fürdőszoba felújítás

A fürdőszobában a víz- és villanyszerelés jelenti a legnagyobb kihívást (ide értve a vízelvezetés megoldását is), hiszen igénytől függően kialakításra kerül benne a toalett, a mosdó, valamint a kád, illetve a zuhanyzó, továbbá a mosó- és szárítógépek kiállásai. Ennek értelmében az egyik legfontosabb teendő a fürdőszoba kiépítésénél a vízszigetelés. Erre az megrendelt feladattól függően a felújításkor is nagy figyelmet kell fordítani, hiszen falbontáskor például sérül a szigetelés.

A fürdőszobában elvégzendő felújítási munkákat különböző szakemberek végzik. A kőművestől a víz- és villanyszerelőn keresztül a burkolóig és festőig több időpont egyeztetésre és kiszállási díjra számíthat, hacsak nem teljeskörű fürdőszoba felújítást végző szakembert keres!

Előfordulhat, hogy nincs szükség a fürdőszoba komplett felújítására, csak egy duguláselhárításra, vagy egy vadonatúj masszázskád beépítésére, vagy a fürdőszobabútorok cseréjére, de sajnos az is előfordulhat, hogy penészedés, vagy csőtörés miatt a hálózat részét képező régi csöveket is kell cserélni. A falbontással járó munkákat mindig célszerű esztétikai megújulással is összekötni, hogy ne legyen szükség kétszer is a fürdőszoba kiürítésére, vagy falburkolat bontásnál például a sitt eltakarítására és elszállítására.

Bármi is legyen az igénye, mi segítünk megoldani!

Ha a fenti szolgáltatások bármelyikére, vagy teljeskörű fürdőszoba felújításra van szüksége, keressen minket bizalommal, örömmel állunk rendelkezésére!

Szolgáltatási körzet

Veszprém – Fejér – Somogy – Zala – Vas és Győr-Moson-Sopron megye.

Szeretne többet tudni a Csőtörés Stop készülékről?