Kamerás csővizsgálat

A kamerás csővizsgálatot modern és hatékony módszerével biztosítjuk Önnek, hogy szinte az összes lehetséges csőproblémáját megtaláljuk és ezekre megoldást kínáljunk. A kamera képei lehetővé teszik, hogy pontosan azonosítsuk a problémás területeket, így a későbbi javítások hatékonyabban és gyorsabban végezhetők el, akár nagyobb mértékű bontás nélkül. A vizsgálat konkrét hibakeresésen felül megelőző jelleggel is elvégezhető, amivel feltárhatók a korai fázisban lévő rendellenességek. Ezzel elkerülhetők későbbi esetleges nagyobb károk és a velük járó költségek.

A kamerás csővizsgálat számos esetben ajánlott

 • Eltömődött vagy lassan lefolyó csatornák.
 • Vízfolyások vagy vizesedés a ház körül.
 • Rossz szagok a fürdőszobából vagy a konyhából.
 • Gyakori csőtörések vagy meghibásodások.
 • Épületvásárlás előtti ellenőrzés, hogy a vízvezetékek megfelelő állapotban vannak-e.

A kamerás csővizsgálat segítségével számos csőrendszerben keletkezett probléma azonosítható

 • Eltömődések és lerakódások: A kamerás vizsgálat segít azonosítani a zsír, haj, ételmaradék, papír és egyéb anyagokból adódó eltömődéseket és lerakódásokat a csövekben.
 • Gyökérbehatolás: A kamerás vizsgálat feltárhatja a fák és növények gyökereinek behatolását a csövekbe, ami idővel eltömődést, szivárgást vagy törést okozhat.
 • Repedések, törések és szivárgások: A vizsgálat lehetővé teszi a repedések, törések és szivárgások azonosítását a csőrendszerben, amelyek általában a csövek elöregedése, földmozgás vagy külső erők hatására alakulnak ki.
 • Szabálytalan összeköttetések és csatlakozások: A vizsgálat segítségével azonosíthatók a nem megfelelő vagy szabálytalan összeköttetések és csatlakozások a csőrendszerben, amelyek problémákat okozhatnak a víz áramlásában és a rendszer hatékonyságában.
 • Korrózió és elhasználódás: A csővizsgálat során észlelhető a csövek korróziója vagy elhasználódása, amelyek a cső anyagának lebomlásához, repedésekhez és szivárgásokhoz vezethetnek.
 • Felgyűlt víz és vízelvezetési problémák: A vizsgálat lehetővé teszi a felgyűlt víz és a vízelvezetési problémák azonosítását a csőrendszerben, amelyek penész, rothadás és egyéb károk forrásai lehetnek az épületben.

Ezek a problémák a különböző csőrendszerekben, például a vízellátó, a szennyvíz és a csapadékvíz-elvezető rendszerekben is előfordulhatnak. A módszer segítségével pontosan meghatározható a probléma helye és jellege, lehetővé téve a hatékony és célirányos javításokat.

A kamerás csővizsgálat folyamata a gyakorlatban

Kollégánk bevezeti a kamerát egy rugalmas csövön keresztül a vizsgálandó csatornába. A kamera képei valós időben nyomon követhetők egy HD képernyőn, amely lehetővé teszi, hogy azonnal azonosítsuk a problémákat. A vizsgálat során megjelölésre kerülnek a problémás területek, hogy később könnyen elérhetők legyenek a javításokhoz. Miután a vizsgálat befejeződött, részletes jelentést készítünk és javaslatokat teszünk a megoldásra.

Bár a kamerás csővizsgálat sok esetben hatékony megoldást kínál, vannak bizonyos korlátai

A kamera nem tud eljutni az eldugult csövek legszűkebb részeibe, így előfordulhat, hogy nem minden problémát lehet azonnal azonosítani. Dugulás esetén mindenképp szükséges az azonnali elhárítás, hogy akadálymentesen haladhassunk tovább a kamerás vizsgálattal. A vizsgálat továbbá nem ad teljes képet a cső állapotáról, például nem állapítható meg kép alapján a cső falának vastagsága vagy a cső anyagának aktuális minősége. Épnek tűnő belső csőfelület esetén is előfordulhat, hogy a cső anyaga már jelentős mértékben el van öregedve. Ezért fontos kiemelnünk, hogy csővizsgálat nem helyettesíti a teljes körű vízvezeték-szerelői munkát, csak a problémák azonosítására szolgál, és a javítások vagy esetleges csőcsere továbbra is szükségesek lehetnek.

A kamerás csővizsgálat összességében kiváló eszköz arra, hogy gyorsan és hatékonyan azonosíthatók legyenek a csőrendszerben előforduló problémák. Ügyfeleink számára a szolgáltatás segít időt és pénzt megtakarítani, továbbá elősegíti a korai problémamegoldást és a megelőzést, hogy hosszútávon is megfelelően funkcionáló maradjon a csőrendszer. Válassza kamerás csővizsgálati szolgáltatásunkat, és tapasztalja meg Ön is a modern technológia és a szakértelem tökéletes egységét. Lépjen velünk kapcsolatba még ma, hogy időpontot egyeztessünk a vizsgálatra, és tegye meg az első lépéseit a problémamentes csőrendszer felé!

Szolgáltatási körzet

Veszprém – Fejér – Somogy – Zala – Vas és Győr-Moson-Sopron megye.

Szeretne többet tudni a Csőtörés Stop készülékről?