A csőtörés javítás menete

Amikor már megtörtént a baj, esetünkben a csőtörés, akkor az elhárítás után következik a javítás. Érdemes minél előbb a javításokat elvégezni, hogy a kiömlött víz ne okozzon további károkat.

 

Milyen károk keletkezhetnek csőtöréskor?

Ha nem vettük időben észre a csőtörést vagy nem tudtuk hamar elzárni a vízvezeték rendszert, akkor tetemes mennyiségű víz tud elfolyni a földbe, falba, vagy a burkolatok alá és fölé. Azon felül, hogy óriási vízszámlánk lesz, a nagy mennyiségű víz további károkat okoz, ha nem szabadulunk meg tőle időben. Például szétáztatja a falakat, ami később még statikus problémákhoz is vezethet. De a parkettának sem tesz jót, ha sokáig vízben áll, mert teljesen szétrohad és használhatatlanná válhat. Ha a csőtörés a lakótérben történik, például a konyhában, a fürdőszobában, akkor az értékeinkben is nagy kárt okozhat. Tönkre mehet a bútor, a digitális eszközök és minden, amit a feltörő víz beborít.

A csőtörés következtében bontani, fúrni kell, hogy hozzáférjenek a vízvezetékhez. Ezek helyreállítása is pénzbe kerül. Csöveket kell javítani vagy cserélni. Ha a fal elázott, azt le kell csupaszítani és újravakolni, glettelni, festeni, hogy az eredeti állapotba visszaálljon. Ez mind – mind a csőtörés miatti költség. Ha csak a falfestés ázik fel, már az is többszázezer forintos kárt jelent, és hónapokig tartó várakozást a festőre.

Ha megfelelő szakembert választunk, akkor ezek a költségek csökkenthetőek. A mi szakembereink korszerű technológiával, magas minőségben és költséghatékonyan oldják meg a szükséges javításokat és a munkák utáni helyreállításokat.

A legjobb persze megelőzni a bajt, ebben segít a Csőtörés STOP rendszere.

 

Milyen feladatok állhatnak elő egy csőtörés javítása során?

  • Vízvezetékek, fűtési rendszerek szerelése, javítása, cseréje.
  • Vizesblokkok javítása, felújítása.
  • Csapok, csaptelepek javítása, cseréje.
  • Vízóra szerelése, cseréje.
  • Szennyvíz csövek szerelése, javítása, cseréje, és a munkálatok utáni fertőtlenítése.
  • A burkolatok és az eredeti állapot visszaállításainak munkálatai.

 

A csőtörés javítás menete

Első lépés a csőtörés bemérés. Vagyis fel kell térképezni a csőtörés vagy a repedés konkrét helyét. A szakemberek a modern technológia segítségével már 10 centiméter pontossággal meg tudják határozni a probléma helyét, így nem kell az egész vízvezeték rendszert feltörni, hogy megtalálják a hiba forrását, ha például a burkolat alatt történt a baj.

A különböző eszközökkel, mit például a hőkamerás vizsgálat, pontos képet kapnak a károsodott területről is. Ez alapján meg tudják becsülni a helyreállítás költségeit. Ha elfogadjuk az árajánlatot, kezdődhet is a munka.

Amikor megtalálták a pontos helyet, akkor történik a burkolat eltávolítása, a beton feltörése, ha a falban történt, akkor a fal bontása, de csak ott, ahol szükséges. Ezzel nemcsak költséget takarítanak meg nekünk, hanem időt és további idegeskedést is.

Következik a tönkrement csőszakasz kiemelése, és ha szükséges a földmunka, akár gépek bevetésével is. A terület kitisztítása után beépítésre kerülnek az új csővezetékek, szerelvények. Ha a rendszer próbaindítása, ellenőrzése során nem lép fel semmi probléma, akkor lehet újra betonozni, vakolni, burkolni és mindent, amire még szükség van.

A munka az eredeti állapot helyreállításával fejeződik be.

 

A csőtörések típusai és előfordulási területei

Ha azt halljuk, hogy valahol csőtörés volt, egyből a nagy tömegben feltörő vízoszlopra gondolunk, vagy az egész lakást elöntő víztömegre, és a benne bokáig járó szegény tulajdonosokra. Pedig nem csak ilyen látványos csőtörések léteznek.

Keletkezhet kisebb mértékű csőtörés, vagy csak repedés például a falban vezetett vízvezetékben vagy a zárt padlófűtésben. Ezt lehet, csak akkor vesszük már észre, amikor a fal nedvesedni kezd. Csőtörés léphet fel a fürdőszobában a kád alatt, az sem azonnal derül ki. Viszont amikor a radiátoros fűtési rendszer csöveiben keletkezik törés, na azt, azonnal észrevesszük. A radiátorcsövekből ömlik a forró víz, és azt sem tudjuk, mihez kapjunk először. Figyelem, rendkívül veszélyes lehet, ha ilyenkor odakapunk, vagy össze-vissza rohangálunk. A legfontosabb lépés ilyenkor, hogy elzárjuk a fővezetéket – radiátorcsapot – és megállítsuk a víz további zubogását.

Ne felejtsük, hogy a hozzáértő szakemberek segítsége sok pénzt spórolhat meg nekünk, amikor ilyen nagy bajba kerülünk. Ne magunk próbáljunk úrrá lenni a problémán, mert azzal több kárt okozhatunk, mint hasznos!

Rendelje meg még ma!

A Csötörés Stop készülék bevezető ára 110 000 Ft helyett, 89 900 Ft. (Impulzus jeladós vízorát nem tartalmazza).

 

Rendelhető az ország egész területén!

Szeretne többet tudni a Csőtörés Stop készülékről?