Csatorna nyomvonalak azonosítása

A csatorna nyomvonal meghatározás elengedhetetlen, ha nincs pontos dokumentációja az ingatlanában található csatornahálózatról. A nyomvonalak azonosítása segítségével megelőzhetők a dugulások, süllyedések és egyéb problémák, továbbá a nyomvonal ismerete alapján gyorsan és hatékonyan beavatkozhatunk a rendszer karbantartása során. Modern technológiával és szakértői csapatunkkal biztosítjuk a csatornahálózat pontos nyomvonalának meghatározását.

Függetlenül attól, hogy műanyag vagy fémből készült csövekről van szó, kamerás vizsgálattal, valamint a jeladó, jelfogó és fémkereső eszközök segítségével garantáljuk a legjobb eredményeket. A csatorna nyomvonal meghatározással megbízható és precíz információhoz juthat.

Mikor szükséges a csatornavezeték nyomvonalának azonosítása?

  1. Hiányzó csatornahálózat dokumentáció.
  2. Ismétlődő dugulások, amelyek szerkezeti problémára utalnak.
  3. Csatorna-, épület- vagy talajsüllyedés.
  4. Utólagos burkolatok készítése előtt.
  5. Fák és cserjék ültetése előtt.
  6. Új épület alapozása előtt.

A nyomvonal meghatározása előtt a kamerás vizsgálat több okból is szükséges. Leginkább azért, hogy előzetes információt kapjunk a csatorna állapotáról és az iránytörésekről, amelyek alapján a nyomvonal meghatározása pontosabb és hatékonyabb lehet. A teljes képhez viszont elengedhetetlen egyéb kiegészítők és speciális műszerek alkalmazása.

Hogyan működik a nyomvonal meghatározó és milyen elven alapul?

Ha elektromos vezetékeket vagy bármilyen fémből készült vezetékeket keresünk, a helyzet egyszerű, mivel egy irányból, jeladó nélkül könnyen észlelhetők. A helyzet bonyolultabb, ha a keresendő csőhálózat vagy bármilyen más vezeték műanyagból készült. Ebben az esetben szükség van a jeladó használatára. Ilyenkor a jelgenerátoros módszert alkalmazzuk: A csatornába jeladót helyezünk be egy berudaló segítségével, majd a külső jelfogó berendezéssel keressük a jeladó által kibocsátott jelet.

Csatornahálózatok és vízvezetékhálózatok műszeres nyomvonalazása

Szakértő csapatunk segítségével gyorsan és hatékonyan azonosíthatjuk csatorna- és vízvezetékhálózatok nyomvonalát műszeres módszerekkel. A nyomvonal vizsgálat alkalmazása nélkülözhetetlen lehet a rendszer optimális működésének biztosításához és a különböző problémák megelőzéséhez.

Bízza a nyomvonal azonosítást a CsőtörésSTOP szakembereire és módszereink segítségével garantáltan pontos és megbízható képet kap az ingatlanában található rendszerről. Legyen szó akár csatornahálózatról, akár vízvezetékhálózatról, mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy hálózata újra zavartalanul működjön és a problémák a múlté legyenek.

Vegye fel velünk a kapcsolatot a weboldalunkon található elérhetőségeinken, és kérjen személyre szabott ajánlatot!

Szolgáltatási körzet

Veszprém – Fejér – Somogy – Zala – Vas és Győr-Moson-Sopron megye.

Szeretne többet tudni a Csőtörés Stop készülékről?