Csőtörést és vízszivárgást jelző készülékek összehasonlítása

A legjobb csőtörést és vízszivárgást jelző készülékek és megoldások

Amire senki nem vágyik a lakásával kapcsolatban, az, hogy csőtörés vagy vízszivárgás legyen. Hiszen egy ilyen nem kívánt történés elég nagy ramazurit csinál az egész lakásban, hiszen falat kell bontani, a szerelést követően újrafalazni, festeni. Ha több szintes épületben lakunk, akkor nemcsak a saját, hanem az alattunk lakók életét is megbolygathatjuk egy kiadós csőtöréssel. Ma már erre is van megoldás, hiszen vásárolhatunk csőtörés érzékelőt, ami egyben vízszivárgás érzékelőként is funkcionál. Jelenleg a piacon jónéhány kiváló csőtörés jelző készülék van. Lássuk melyek a legismertebbek!

 

Grohe Sense Guard

Ez a német gyártmányú csőtörés jelző berendezés hálózati feszültségről működik, WIFI-ről üzemeltethető, s elsősorban a családi házakban tehet jó szolgálatot. A Grohe Sense Guard nemcsak a csőtörést érzékeli, hanem a mikroszivárgásokat, a fagyveszélyt és a szokatlan vízáramlást is. Amikor ez a vízszivárgás jelző jelez, akkor kézi vagy a távoli kikapcsolási funkció segítségével elősegíthetjük, hogy minél kisebb legyen a vízkár a csőtörés következményeként. Ez az készülék figyeli a vízáramlás sebességét, a víznyomást, sőt a vízrendszer hőmérsékletét is, egyúttal nyomon követi a vízfogyasztást is. A Grohe Sense Guard egy applikáció segítésével távolról is üzemeltethető, így a készülékünk beállításait is testre szabhatjuk. Készülékünk állapotát LED-fény jelzi. Az applikációnk viszont hangjelzéssel és push-értesítések segítségével juttatja el hozzánk a szükséges információkat. A Grohe Sense Guardot közvetlenül a vízmérő után kell, hogy beépítsük. A gép Wifi hálózathoz csatlakozik így elengedhetetlen a megfelelő lefedettség ott, ahol telepítjük. A csőtörés jelzőnk állhat vízszintesen és függőlegesen is, ha falra szeretnénk szerelni, akkor érdemes külön G1 csatlakozót beszereznünk hozzá. CE-minősítéssel rendelkező csőtörés jelzőnket csak hidegvíz-vezetékre szereljük. Készülékünk az 1-es zajszint-osztályba sorolható a szakemberek szerint. A Grohe Sense Guard csőtörés jelző berendezés ára közel kétszázezer forint, de megéri a befektetést, hiszen sokkal többe kerül egy totális lakásfelújítás ára, ha szétázik a lakásunk. Ez a sokoldalú készülék jó megoldás lehet számunkra, ha több szempontból szeretnénk a házunkat, lakásunkat védeni a víz- és fagykároktól, ami jó segítség lehet hosszútávon.

 

Honeywell Lyric W1

Ha nemcsak a csőtörést szeretnénk előre érzékelni, de szeretnénk a csöpögő mosógép vagy mosogatógép, esetleg a lyukas radiátor okozta vízkárt megúszni, akkor célszerű beszerezni egy Honeywell Lyric W1 csőtörés jelző berendezést. Ez a szuper kis kompakt berendezés vezeték nélkül működik, több funkciót ötvöztek a gyártásakor: nyomon követhető vele a kifolyt víz, mérhető a páratartalom és a hőmérséklet is azon a területen, amelynek a biztosítására alkalmazzuk. Semmi ördöngösség nincs a beszerelésében, csak el kell helyezni a csőtörés-veszélyes területen és már munkába is áll. Önállóan, csatlakoztatás nélkül is képes működni, de szűkség szerint egy spéci szenzorkábel segítségével közvetlenül rá csatlakoztatható a szivárgásveszélyes csővezetékre is. Csőtörés esetén 100 dB-lel megszólal egy sziréna, s a telefonunkra is beérkezik a riasztás, amennyiben telepítve van a szükséges Lyric applikáció hozzá. Ez a csőtörés jelző minimális energiabevitellel tud működni, mindössze három AA elem szükséges hozzá. A wifi-hálózathoz könnyedén csatlakoztatható. Tehát a Honeywell Lyric W1 legelőnyösebb tulajdonságai:

 • kiválóan érzékeli a belső térben a felesleges vizet,
 • ellenőrzés alatt tartja a kifolyt vizet, a pártartalmat és a helyiség hőmérsékletét,
 • hangos szirénázással jelzi ha baj van, egyúttal a telefonunkra is érkezik értesítés,
 • több detektort is csatlakoztathatunk hozzá,
 • szükség esetén rendelkezésre áll 1,2 m hosszú érzékelő kábel,
 • telefonunkra a Lyric alkalmazás segítségével telepíthető.

A Honeywell Lyric W1 készüléknél az ár-érték arány igen kedvező, hiszen akár harmincezer forintért is megvásárolhatjuk ezt az önállóan működő berendezést. Hátránya, hogy hagyományos elemmel működik, és ha azok lemerülnek, védelem nélkül maradunk.

 

FIBARO Flood Sensor

Ezt a vízkiömlés-érzékelőt kicsomagolás után azonnal működtethetjük, nincs szükség semmiféle szerelésre. A FIBARO Flood Sensor 24 karátos arannyal bevont teleszkópos szondái azonnal érzékelik, ha egy cseppnyi víz is illetéktelen helyen távozik a csőrendszerből. Bármilyen természetellenes fizikai hatás éri a csőtörés jelzőt, az azonnal jelez a tulajdonosának, hogy valami nemkívánatos támadás érte a berendezést, legyen az sérülés vagy csupán a berendezés fedelének felnyitása. A FIBARO alkalmazkodik az igényeinkhez, működtethető akkumulátorról és hálózatról is. Ez a kis készülék nem csupán a csőtörést tudja számunkra jelezni, hanem a hőmérsékleti ingadozások esetén el tudja indítani a szükséges megelőző vagy korrigáló tevékenységeket. Kültéren és beltérben is jó szolgálatot tehet. Kint érzékeli a jegesedést, s ennek hatására elindíthatja a kocsi-bejárat jégmentesítését. A lakáson belül akár a padlófűtés működését is szabályozhatja. Bármilyen esemény észleléséről a LED jelző színének változása, illetve adott esetben a beépített sziréna tájékoztatja a lakókat. Ha nem tartózkodik senki a lakásban, akkor ez a kis berendezés akár a riasztóberendezését is beindíthatja.
Amennyiben otthonunk okosítva van, akkor a Z-Wave hálózaton keresztül a FIBARO Flood Sensor kapcsolómodulja együttműködik a vízvezeték motoros szelepével, minek hatására a vízadagolás szünetelni fog, sőt az okos-technológiának köszönhetően az okos konnektorok áramtalanítani is tudják az érintett konnektorokat. Sőt a szivattyú beindítására is képes. Ezért, ha kompakt készüléket szeretnénk, akkor választhatjuk ezt a berendezést, hiszen több problémára tud megoldást nyújtani számunkra, de közvetlen szervízkapcsolat nem tartozik hozzá, ami sok esetben elengedhetetlen lenne.
A FIBARO Flood Sensor hasonló árkategóriába tartozik, mint az előző csőtörésjelző eszköz.

 

AQARA

Ha kifejezetten vízszivárgás-érzékelőre van szükségünk, akkor jó választás lehet az AQARA készülék. Ehhez a berendezéshez szükség van az Aqura Hub kapcsolatra. Ennek segítségével már a 0,5 mm-es víz is érzékelhető, ha probléma adódik, akkor a készülék riasztást kezdeményez és értesítést is küld az üzembe helyezésekor meghatározott helyre. Az AQARA érzékelő IP67 minősítéssel rendelkezik, így a portól és víztől is védve van a készülék belseje. Bárhová felszerelhető ez az UV-védelemmel ellátott készülék, mely zárt rendszerben működtethető, de ez a rendszer bővíthető. Az AQARA kicsit olcsóbb, mint a társai, már húszezer forint alatt megkaphatjuk. Ha csak a vízszivárgást szeretnénk előre észlelni, akkor megéri ez a kisebb befektetés. A vezetéknélküli és az extra kicsi kialakításnak köszönhetően akárhova rakható, ahol vízszivárgás előfordulhat. Az eszköz külső héja anti-UV anyagból készült, így védi az érzékelőt az elszíneződésektől. Az érzékelő energiatakarékos, így az akkumulátor normál használat esetén több mint 2 évig képes működni. Az internetes háttértámogatása Andorid és IOS készülékkel is kompatibilis, Google Assistant, Apple HomeKit és Amazon Alexa szolgáltatásokkal hozható össze. Ennek köszönhetően a AQARA vízszivárgás-érzékelő könnyedén beépíthető az okosotthon berendezései közé, melyek kölcsönösen támogatni tudják egymást.

 

NEDIS Intelligens vízszivárgás érzékelő

A NEDIS Intelligens vízszivárgás-érzékelő vezeték nélküli szivárgásérzékelő és riasztó használata rendkívül egyszerű, hiszen közvetlenül csatlakoztatható a Wifi-hálózathoz, nincs szükség külön hubra. Lehet, hogy a működtetése egyszerűnek tűnik, mégis nagyon összetett problémára nyújt megoldást. A legtöbb vízszivárgás nehezen elérhető helyeken kezdődik, például a padlóburkolat alatt. Ez a kis készülék lehetővé teszi számunkra, hogy megfigyelhessük a kockázatos területeket, és időben értesülhessünk a nem kívánatos víz megjelenéséről, még mielőtt a probléma nagyobb lenne a szükségesnél.
Semmi más dolgunk nincs, csak meg kell határoznunk, hogy hol lehet a probléma. Ebben nagy segítségünkre lehet a NEDIS érzékelő, ugyanis a nehezen elérhető helyeken is meg lehet vele vizsgálni a csőtörés-veszélyes területeket.
A készülék nem igényel karbantartást, két évre szól a rendelkezésre állási ideje. Ezen időtartam alatt rendkívül hatékonyan fogja ellátni a feladatát.
Ha a NEDIS vezeték nélküli vízérzékelő vizet érzékel, hangjelzéssel értesít bennünket, és azonnali értesítést küld a mobiltelefonunkra. 45 m-es vezeték nélküli hatótávolságának köszönhetően az érzékelő otthonunk vagy irodánk legnehezebben elérhető helyein is elhelyezhető.
A NEDIS Intelligens vízszivárgás érzékelő az AQARA érzékelőhöz hasonlóan olcsó kategóriába tartozik, 2 éves szavatossági idejéhez megfelelő ár-érték arányt képvisel a piacon. A kétéves szavatossági időhöz sajnos szervízszolgáltatás nem tartozik, de a gyártó garantálja, hogy a készülék működőképes lesz az ígért határidőn belül.

 

Csőtörés STOP

A csőtörés nagy anyagi károkat okozhat, ha nem vesszük észre időben. A Csőtörés STOP használatával könnyedén megakadályozható a nagy mennyiségű víz elfolyása, elkerülhető a padló és a falak felázása a lakásban, megelőzhetők a kertben keletkező járulékos vízkárok is. A Csőtörés STOP készülék két részből áll. Az alsó egységet – ami egy impulzusjeladós vízóra – a vízóra bekötés után kell beszerelni. A felső egység, a csőtörés stop riasztó készülék az aknában lévő készülékkel kommunikál. Csötörés esetén telefonos és SMS figyelmeztetést küld a beállított telefonszámokra. Nem csak a beállított vízmennyiség elfolyásakor ad jelzést, hanem egy beállított időhatár elteltét követően is jelzést ad, megelőzve ezzel a kisebb csőtörésekből, vízszivárgásokból eredő károkat.
A berendezés könnyen szerelhető, nem szükséges hozzá különleges szakértelem, így saját magunk is beüzemelhetjük.
A Csőtörés STOP készüléket most 79.900 forintos áron most kedvezményesen vásárolhatjuk meg.

De miért jó, ha ezt a készüléket választjuk?

 • Beállíthatjuk rajta a vízmennyiséget, amit már kritikusnak ítélünk meg. De a készülék nemcsak ekkor jelez, hanem akkor egy beállított időhatárt is figyelembe vesz, így kisebb csőtörések és vízszivárgások is megakadályozhatók lesznek ezáltal.
 • A csőtörés észlelésekor azonnal értesítést küld, telefonhívással vagy SMS-sel riaszt.
 • A készülék képes külön telefonszámot tárolni a telefonhíváshoz és az SMS-hez, valamint email riasztást is beállíthat.
 • Az internetes kezelőfelületen beállítható, hogy a gép milyen határértéknél riasszon, nyomon követhetőek a fogyasztási adatok, riasztási naplók. A rendszer arról is küld riasztást, ha a gép nem jelentkezett fel vagy nem volt vízfogyasztás több napja.
 • Ha a készülék csőtörést jelez, akkor azonnal hívható a Csőtörés STOP csapata, akik műszeres csőtörés-bemérést tudnak végezni, így sok bontástól, rombolástól tudnak bennünket megkímélni, ami a pénztárcánkra is pozitív hatással van.

Ha tényleg kompakt megoldást szeretnénk, akkor a Csőtörés STOP a legmegfelelőbb választás számunkra, hiszen a cég szolgáltatásai között nemcsak a műszeres csőtörés-bemérés szerepel, hanem jelzőgázos technológiával a zárt vezetékrendszerekben 99%-os eredményességgel meg tudják határozni a szivárgási pontot is, sőt dugulás esetén is tudnak segíteni.

Nagy segítség lehet számunkra, ha jelzőgázos bemérés, ugyanis, ha padlófűtésünk van, akkor elég körülményes, hogy megtaláljuk azt a pontot, ahol szivárog a rendszer, a Csőtörés STOP munkatársai viszont hatékonyak ennél a feladatnál is.

A Csőtörés STOP készülékünk jelzi a vízszivárgással kapcsolatos problémát, ők pedig megtalálják számunkra a pontos helyet, ezzel akár sok százezer forintot megspórolva számunkra. Hiszen egy meghibásodott padlófűtési rendszernél a hiba feltárása normál esetben az egész padló felbontását is szükségessé teheti, a Csőtörés STOP viszont ettől megkímél bennünket.

Tehát, ha jót akarsz, akkor a Csőtörés STOP a megoldás a számodra.

Rendelje meg még ma!

A Csötörés Stop készülék bevezető ára 110 000 Ft helyett, 89 900 Ft. (Impulzus jeladós vízorát nem tartalmazza).

 

Rendelhető az ország egész területén!

Szeretne többet tudni a Csőtörés Stop készülékről?